Dela Inlägget

Mer från bloggen

En längtande kvinna.

Att som kvinna längta. Vad betyder det för dig? Åh alla dessa underbara kvinnor som dyker upp överallt i mitt liv. Kvinnor

Snabba appetizers-2163 (004)

Muladhara – rotchakrat.

En person som har ett starkt Muladhara chakra är en person med mycket vital energi. En person som har ett full- laddat batteri så att säga.

Muladhara kommer i från Sanskrit. Mula betyder rot och Adhara betyder center eller plexus. Alltså är Muladhara chakrat vår rotcenter / rotplexus.

Det är så viktigt att ta hand om och nära detta underbara chakra.

Visste du att vi kvinnor ofta har ett starkare rotchakra än männen har. Vår energi börjar här, och ju mer vi har att ta av ju mer kan vi använda oss av till vår personliga utveckling. Ju mer kan vi skicka uppåt till våra övriga chakran. Enligt det Tantriska sättet att se på Muladhara chakra är det en fantastisk blessing att ha ett starkt rotchakra med massor av energi att ta utav. Det innebär en stark potential och mycket energi. Ju mer energi vi har desto bättre. Det är vi kvinnor som kommer med energin till männen. Vi har mer vital energi och statistiskt sett så översätts detta till längre livslängd.

Så om rotchakrat är vårt batteri, hur håller vi det full laddat? Först och främst behöver vi se till våra basbehov, så som tillräckligt med sömn, näringsrik och ekologisk mat som innehåller mycket prana ( vital energi ).När vi anstränger oss fysiskt förlorar vi energi i från vårt rotchakra. När vi tränar hårt, har burit tungt, vandrat länge, elelr städat huset. Det går otroligt mycket energi när vi har sex. En person som har en stark Muladhara är ofta mer uthållig i sängen, har mer stamina och stabilitet.

Trots att det är en riktig blessing att ha ett full -laddat batteri kan en del personer få en stagnerad och tung energi här. Detta kan bero på olika saker, så som ens astrologi, ens dosha, hur en lever, äter och vad en har för sysselsättningar om dagarna. Om så är fallet behöver en skapa sig en mer dynamisk livsstil, se över kosten, dagliga rutiner och aktiviteter. Det är väldigt bra för den här trögheten att på morgonen göra dynamiska solhälsningar för att aktivera mer sol och dynamik in i systemet. Solhälsningar hjälper till med detta. Det finns också många asanas – positioner som motverkar trögheten och flera pranayamas – andningsövningar. Kanske känner du dig inspirerad och intresserad av att lära dig mer om detta eller så känner du kanske till och med igen dig.

Hos mig kan du boka olika holistiska rådgivningar. Jag erbjuder både Ayurvediska, Tantriska och Yogiska hälsorådgivningar. Här får du österländska verktyg för att komma tillbaks till bättre balans.

Vill du få intressanta artiklar från vårt nyhetsbrev?

Vi gillar inte spam och skickar bara bra information :) Du godkänner vår integritetspolicy i samband med att du anmäler dig till vårat nyhetsbrev.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få 10% på första behandlingen

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du samtidigt vår integritetspolicy.