Dela Inlägget

Mer från bloggen

Ayurvedisk hälsorådgivning.

Ayurveda betyder kunskap om livet eller kunskap om allt levande. Det är en fantastisk vetenskap som betytt oerhört mycket för mig personligen

Till alla fina par.

Varmt välkomna att komma och lära er Tantrisk massage. Vi börjar med ett inledande samtal. Ni får berätta om er själva. Er

appetizers-9743

En typisk yogalektion

Jag har valt att fördjupa mig i klassisk yoga, Satyananda yoga traditionen eftersom den har den bredden och det djupet jag känner att jag behöver för att utvecklas som människa.  Jag har gått en 200-timmars grundutbildning till yoga lärare på Yoga Vidya Gurukul i Nashik – Indien, och en tre-årig internationell utbildning till certifierad yoga och meditationslärare på 860 timmar inkl 100 timmars boende på Ananda Mandala https://yoga-meditation.se/som följer riktlinjerna i från Bihar school of yoga in India http://www.biharyoga.net/.

En typisk lektion med mig börjar med att du ligger en stund på yogamattan och blir medveten om din kropp och din andning. Vi gör därefter olika asanas tillsammans med andningen. Detta har en avslappnande och djupgående inverkan på alla plan – fysiskt, mentalt, emotionellt och inte minst spirituellt.  Ibland gör vi mer dynamiska övningar, ibland gör vi solhälsningar, och vissa positioner håller vi statiskt en lite längre stund. Alla övningarna leder vid regelbundet utövande till frigörande av stress, avlägsnande av stelhet och spänningar i kropp och sinne, och på sikt till insikt om vår sanna natur.

Vi gör därefter pranayamas – andnings övningar för att knyta an till nervsystemet på ett djupare plan, rena kroppens energikanaler och på så sätt skapa klarhet, energi och glädje.

Därefter guidar jag en 30 minuters lång yoga nidra där kroppen får sova men sinnet är vaket och alert. Detta för att du ska få släppa på djupt liggande spänningar i kropp och sinne samt för att vitalisera nervsystemet.

Vi avslutar oftast klassen med en meditation, men det kan också hända att vi inleder med detta.

Min förhoppning som din yogalärare är att du lämnar rummet i bättre kontakt med dig själv än då du kom in. Vilken känsla du än hamnar i är ok och det är av mindre betydelse. Det viktigaste är att den har kommit upp till ytan och att du har blivit medveten om den.

Kontakta gärna mig om du vill komma igång med yoga.

Vill du få intressanta artiklar från vårt nyhetsbrev?

Vi gillar inte spam och skickar bara bra information :) Du godkänner vår integritetspolicy i samband med att du anmäler dig till vårat nyhetsbrev.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få 10% på första behandlingen

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du samtidigt vår integritetspolicy.